Suomen Urheilutoimittajain Liitto valitsee vuosittain äänestyksellä kunkin lajin parhaat urheilijat. Tänä vuonna valinta osui painonnoston kohdalla itseoikeutetusti Anniin, jonka kilpailuvuosi oli paitsi kova, myös erittäin onnistunut. Anni osallistui vuonna 2018 yhteensä kolmeentoista painonnostokilpailuun, joka on tähän vaativaan lajiin erittäin suuri määrä.

Annin kilpailuvuosi alkoi helmikuussa Tampereella järjestetyillä SM-kisoilla, joista irtosi uran viides SM-kulta tuloksella 92 + 110. Maaliskuun lopussa kausi jatkui Bukarestin EM-kilpailuilla, joissa Anni otti historiallisen pronssimitalin. Edellisestä painonnoston suomalaismitalista oli nimittäin kulunut 17 vuotta.

Kauden pääkisa oli Turkmenistanin MM-kilpailut, joissa tuloskunnon ajoitus oli osunut kohdalleen. Anni teki huikeat SE-lukemat sekä tempauksessa (95 kg), työnnössä (118 kg) että yhteistuloksessa (213 kg). Kisapainolla 63,8 kg saavutettu Sinclair-pistetulos 277,043 p oli kaikkien aikojen paras suomalaisen naisnostajan tekemä tulos.

Kisakaudella Anni osallistui myös Saksan Bundesliigan osakilpailuihin kolmesti ja kilpaili kansainvälisellä tasolla lisäksi Ranskassa ja Qatarissa. Joulukuussa käteen jäi lisäksi Suomen Cupin voitto ja seurajoukkueiden Suomen mestaruus Rovaniemen Reippaan väreissä.

Huhhuh, jopas sitä olikin kaikenlaista kisaa kun näin jälkikäteen miettii vuotta taakse päin.

http://www.urheilutoimittajat.fi/uutiset/7309/lajien-parhaat-urheilijat-2018-on-valittu

Jussi

Samankaltaiset artikkelit