Eli saavuin sitten sunnuntai-iltana Stuttgartiin ja kentällä olikin vastassa aina niin ihana kämppikseni! Yhteistuumin alettiin roudaamaan kamoja kohti metrotunnelia. Sini oli jo kokenut metronkäyttäjä, joten tyytyväisenä istahdin kyytiin. Kamojen purkamisen jälkeen lähdettiin tutkimaan meidän omaa kylää. Asumme siis Bad-Canstattissa, joka on kuin oma pieni kaupunki. Kävimme tutustumassa Blissiin, joka oli aivan loistava kuppila! Taitaa ko. paikasta tulla meidän kanttis :) Sini nyt ei musiikista siellä oikein perustanut, mutta eipä Sini ymmärrä hyvän musiikin päälle ;)


Maanantaipäivä meni juostessa lappujen ja lippujen perässä. Ehdin hakea AOK:n eli paikallisen Kelan paperit, avata pankkitilin ja syödä ulkona kiinalaista. Vastaus kysymykseen, mikä on Zwiebeln selvisi :D Ruokailun jälkeen suunnattiin keskustaan…


Kampus Yliopiston rakennukset on todella karuja. Rakennukset ovat kauttaaltaan betoniseinää eikä betonia ole edes maalattu. Toki alueet on kauniita – nurmialueita, ravintoloita ja lampia, mutta kyllä TTY:n Konetalo on design verrattuna näihin :)  Viereinen kuva siis yliopiston pihalta


Ainoa toimiva netti tällä hetkellä löytyy täältä yliopistolta. Maanantaina nettisurffailujen jälkeen lähdimme syömään ja matkalla törmättiin BIGfm radion studioon. Otimme kuvaa ulkona, kun  toimittaja vinkkasi sisään. Tai eihän se mikään toimittaja ollut, vaan DJ, joka soittelee levyjä. BigFM on siitä hauska kanava, että iltaisin paikalla on aina vaihtelevat DJ:t jotka pyörittelevät levyjä. Eli samaa listaapäivästä toiseen ei tarvitse kuunnella! Tyypit olivat todella innoissaan meistä, varsinkin kun kuulivat meidän olevan Suomesta!

Trooper da Don siis kuvissa ja kyseinen heebo oli aivan taivaissa tavatessaan suomalaisia! Päästiin seuraan livelähetystäkin ja otin videollekin pätkän. Lisäilen videoita myöhemmin.

Maanantaina vaan  siivoiltiin ja laitettiin asuntoa kuntoon. On muuten hämmentävää kuinka sotkuisessa asunnossa ihmiset on voineet asua! MUR!


Tiistaina Sinillä oli vain hetki koulua ja haettiin paperit koululta, sain opiskelijakortit yms. Sekä julkistenkortti! Täällä julkisten käyttö on huippua, niitä kulkee hyvin ja joka paikkaan. Ei ole paljon pyörällä tullut liikuttua :)

Tiistain kaupungilla juoksemisen jälkeen kävimme kaupassa, ja kunnon bodarilla loksahti ensin silmät auki katsoessa Ehrmannin hintaa!  Rahka maksoi 0,47€!!!! Puolet vähemmän kuin koti-Suomessa!!! Ja vielä mitä. Täällä arvostetaan lihaa ja se näkyy kaupassa. Hyllyt notkuvat lihoja ja kilohinnat on kohdallaan! Hirven sisäpaisti oli 5€ kilo. Ihan ok :)


Siinä vähän viitettä lihatiskistä. Se jatkui tuosta vielä makkara- ja kinkku tiskinä eli kyllä – valinnan varaa on!

Keskiviikkona reissasin ensimmäistä kertaa yksin. Istuinkin koko päivän koneella tehden Voimanostaja 04, katsastaen koulujuttuja ja muuta. Keskiviikkona piti myös reenata. Mutta kuinkas kävi. Eksyin matkalla ja 1 km matkaan upposi 2 h. Löysin paikan, mutta olin niin väsynyt kävelystä, että reenit jäi sikseen.


Kyseessä on siis SVF Kraftdreikampf voimanostoseura, ja pojat reenailevat tuossa Fellbachissa, joka sijaitsee 3 km meidän kodista. Ei paha siis :) Perjantaina on tarkoitus aloittaa voimanostajan arki.

Mutta nyt pitää rientää syömään!

– Anni

Similar Posts

One Comment

Comments are closed.