Muutaman vuoden tauon jälkeen olen taas peruskuntokauden leirillä.Olo on hyvä, ja valmis tulevaan peruskuntokauteen, mutta se vaati pitkän tauon. En ole hetkeen pitänyt tuollaista 4 viikon ohjelmoimatonta jaksoa, jossa harjoittelumäärät olivat 4-6 harjoituksen tienoilla sisältäen enimmäkseen palauttavaa harjoittelua.

Vuosi alkoi Sportyfeelin vatsalihashaasteella

Kehomme voi väsyä monin tavoin ja henkinen rasittavuus vaikeuttaa myös fyysistä suorituskykyä. Emme aina edes tiedosta sitä ja siksi ylikunnon välttämiseksi, kesälomat harjoittelusta ovat suotavia. Se ei tarkoita, ettei urheilija liiku ollenkaan, vaan se on aikaa, jolloin kaikki harjoittelu riippuu omasta tahdosta ja mieliteoista. Harjoittelua ei ole pakko sovittaa kalenteriin, vaan se sijoittuu sinne, jos muulta elämältä mahtuu mukaan.

 

Paluu on aina vaikea tällaisten pidempien taukojen jälkeen, koska minun keholleni tauot eivät sovi, vaikka pää niitä tarvitseekin. Jumien auettessa pienet vaivat pääsevät valloilleen ja tankoon saa lastata 25% vähemmän rautaa kuin ylimenojaksolle siirtyessä. Onneksi tämä on väliaikaista ja terveellä itsetunnolla varustettu urheiija ymmärtää, ettei joka päivä tarvitse olla huippukunnossa. Riittää kun kunto on ajoitettu oikein kisakalenteria ajatellen.

Uusi haaste, englannin kielinen vlogini, pyörähti käyntiin ollessani Malesiassa. Edelleen tietyt sanat, niiden lausumiset sekä laajemman sanavaraston käyttäminen ovat haasteellisia, mutta olen innoissani tästä hankkeesta. Mahtavaa saada kehittyä myös kielellisesti ja aivan liian vähän tulee käytettyä englantia koti-Suomessa. Nyt minun on siis hieman pakko.

 

Videoilla käyn omien harjoitusten läpi ravitsemusta, omia fysioterapeuttisia harjoitteitani, opintoja ja elämän jaksotusta. Haaveilin neljävuotta sitten videoblogista kohti Rioa, ja edelleen minua harmittaa etten sitä tehnyt. Nyt päätin saada nostojani ja tuntemuksiani myös videolle ja säilymään, joten jatkossa youtubesta pääsee siis katsomaan lähemmin tekemisiäni.

Kirjani julkaistaan viikon päästä ja se on yksi syy, miksi blogini on elänyt hieman hiljaiseloa. Hiljaiselo tulee jatkumaan toistaiseksi siten, että pyrin kirjoittamaan muutaman kerran kuussa. Minulla on tavoitteena saada kaikki prekliinisen vaiheen kurssit keväällä suoritetuksi ja kandinpaperit taskuun, jotta voin alkaa hyvillä mielin keskittyä olympiakarsintoihin. Tästä syystä olen tehnyt priorisointi ja lupauslistan. Sen avaamiseen käytän ensi viikolla hieman enemmän aikaa. Kirjan pääsee ennakkotilaamaan tästä. 

Joten ensi viikkoon ja jos teillä on mielessänne tiettyjä aiheita, joista toivoisitte minun kirjoittavan tai tekevän videoblogia, ottakaa yhteyttä :)

xoxo

 

Anni

ps. piti vielä mainita, että olen todella innoissani uusista projekteistani. Otin nyt ensimmäistä kertaa mukaan myös ravitsemusvalmennuksia, jotka ovat startanneet mukavasti. Myös näistä tulen kirjoittamaan myöhemmin.

Similar Posts